Foridastyrker ledelsen og flytter til vindmølle-cluster på Aalborg Østhavn


Forida A/S som udvikler, producerer og sælger tårne i ultrahøjstyrke beton til vindmøller, styrker nu ledelsen og flytter til større lokaler på Aalborg Østhavn. Virksomheden fik tilført et større millionbeløb fra en række investorer ultimo 2014, og siden er udviklingen gået stærkt.

“Vindmølleproducenterne har udtrykt stor tillid til, at vores tårne kan medvirke til at nedbringe omkostningerne på den producerede elektricitet. Netop denne omkostningsreduktion er en af branchens største udfordringer. Vi er nu så langt i dialogen med en række helt store kunder, at vi er nødt til at forberede ledelsen og vores organisation på at gå fra salg til levering og installation af tårne. Vi regner med at underskive kontrakter på de første tårne i foråret 2016,” siger Finn Strøm Madsen, der netop er tiltrådt som ny CEO.

 

Finn Strøm Madsen var tidligere bestyrelsesformand i selskabet og afløser stifter Jan Karlsen som CEO. Både Finn Strøm Madsen og Jan Karlsen fortsætter i bestyrelsen. Tidligere medlem af selskabets bestyrelse, Lars Damsgaard Andersen, indtræder som ny formand. 

 

Jan Karlsen, stifter af Forida A/S, bliver ny CTO (Chief Technology Officer) med ansvar for produktudvikling og produktion. Tidspunktet var helt rigtigt til et rolleskift, mener han.

 

“Min spidskompetence er teknologi og produktudvikling, hvor Finns styrke er de kommercielle aspekter af forretningen. Derfor sker rolleskiftet her også på det helt rigtige tidspunkt i virksomhedens udvikling. Vi styrker ledelsen af virksomheden ved at bringe vores samlede kompetencer i spil på den helt rigtige måde i forhold til markedet. Det får vi stor gavn af fremadrettet,” siger Jan Karlsen.

Med Foridas tårne i højstyrkebeton kan vindmøllerne bygges højere og til en lavere pris end traditionelle stål- og betontårne. Højere møller giver mere effektiv udnyttelse vinden, og senest har flere store vindmøllefabrikanter lanceret nye vindmøller og alle med højere tårne.

For at kunne møde vindmøllefabrikanternes fremtidige behov bedst muligt flytter Forida til Aalborg Østhavn. Her bliver virksomheden en del af det eksisterende “vindmølle-cluster” på havnen, og det giver gode muligheder for at understøtte virksomhedens strategiske udvikling.

Se www.forida.dk for flere informationer om fordelene ved vindmølletårne i ultra højstyrkebeton.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Finn S. Madsen
CEO, Forida A/S
Mob.:+4529621748
Tlf.:+4569143711
Mail: fsm@forida.dk