Millioninvestering i Forida’s supertårne til vindmøller

Forida A/S har netop fået tilført mere end 25 mio. kr. i ny kapital fra Vækstfonden og en række private investorer til kommercialiseringen af firmaets vindmølletårne fremstillet af ultrahøjstyrke beton. De patenterede og certificerede tårne rammer et stort behov for høje tårne hos vindmølleproducenterne. Mere strøm til lavere omkostninger.

Forida’s vindmølletårne er fremstillet i ultrahøjstyrke betonen UHPC. Designet giver kunden en række fordele i forhold til traditionelle ståltårne. De er billige at producere, de er billigere at transportere og installere, og de giver mulighed for væsentligt højere tårne og fleksibelt design. Dette reducerer prisen på strøm fra vindmøllen.
”Globalt bliver der hvert år installeret ca. 10.000 nye vindmøller på høje tårne, og med den nye kapital fra bl.a. Vækstfonden tager vi nu hul på at erobre vores del af det marked, og vi er klar,” siger direktør Jan Karlsen fra Forida A/S.   

Patenteret teknologi med kendt materiale
Hemmeligheden bag det vindmølletårn, Forida har udviklet, patenteret og fået certificeret, er materialet ultrahøjstyrke beton (UHPC). UHPC er en speciel beton med stålfiber, som giver sejhed, høj styrke og lang holdbarhed. Produktet er velkendt og dokumenteret, og har været brugt de ca. sidste 20 år til altaner, broer og andre byggerier, hvor styrke, design og holdbarhed er helt afgørende. Det er første gang, at teknologien bliver anvendt til vindmølletårne.

“Kunderne er der. Produktet er patenteret og certificeret. Og så har Forida en stærk organisation, som vi er overbeviste om kan omsætte teknologi og tanker til succes på markedet. Derfor træder vi nu til med kapital, og vi glæder os til at følge virksomhedens udvikling i de kommende år,” siger Stig Poulsen, partner og områdedirektør i Vækstfondens investeringsafdeling VF Venture.

Forida forventer at levere og installere de første tårne i anden halvdel af 2015. På grund af fleksibiliteten i produktionen af UHPC kan tårnene produceres tæt på vindmølleparkerne og kan derfor anvendes globalt.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Jan Karlsen
Direktør i Forida A/S
52 17 37 20
JK@FORIDA.DK

Stig Poulsen
Partner og områdedirektør i Vækstfonden
30 82 12 82
STP@VF.DK


Fakta om Vækstfonden
Vækstfonden er statens finansieringsfond, der medvirker til at skabe flere nye vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed. I samarbejde med private investorer har fonden siden 1992 medfinansieret vækst i over 5.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 12 mia. kr. Vækstfonden investerer med egenkapital i partnerskab med private investorer og finansierer med lån og kautioner i samarbejde med danske finansieringsinstitutter. Læs mere på www.vf.dk